Perry (48) uit Uden: 'Je zet je schouders eronder en gaat gewoon door'

De sleutel voor geluk heeft Perry uit Uden niet in pacht. Hij doet nou eenmaal niet heel anders dan anderen. Maar waar komt zijn levensgeluk dan wél vandaan?

"Ik heb geen idee of ik heel anders ben dan anderen.

Zo’n 29 jaar geleden heb ik mijn vrouw ontmoet in een café in Uden. Samen hebben we drie kinderen van tussen de 14 en 21 jaar en sinds 2009 hebben we een evenementenbureau waarmee we onder andere Foodtruck Festival Smul organiseren. Ik hou enorm van m’n werk en zit sowieso niet graag stil. Zo help ik in de huishouding en de tuin. Tv kijken doe ik niet veel behalve Formule 1, daar kan ik echt van genieten.

Serieus

De liefde, het gezin, vrienden, m’n werk. Alles zit eigenlijk wel goed. Het enige waar ik wel eens van kan balen, is die gemiste Amerika-reis. Het grote plan in 2003 om te emigreren naar de VS ging op het laatste moment niet door. Dat was denk ik wel een mooi avontuur geweest. Maar inmiddels ben ik er te oud voor om nog een heel nieuw bestaan op te bouwen op een andere plek. Als je jong bent wil je gas geven, maar hoe ouder je wordt hoe vaker je denkt ‘het is wel goed zo’.

De sleutel voor zo’n gelukkig leven? Haha, laten we het niet te serieus maken hé. Ik denk wederzijds respect én positief blijven.

Een voorbeeld: Laatst kreeg mijn vrouw van onze vrienden een vakantie naar Griekenland cadeau. Ik kan dan zeggen ‘Ooh… okeej..’ Maar ik kan ook zeggen ‘wat leuk, ga er van genieten, je verdient het’.

Kinderen

Net zoals met mijn kinderen. Die maken fouten, zoals ieder mens. Daar kan ik boos op worden, maar ik kan ook denken: dat hoort bij jong zijn.

Positief blijven is natuurlijk makkelijker gezegd dan gedaan. Zeker met een druk, werkend leven. Maar weet je, je zet je schouders eronder en gaat gewoon door.”

Wie zijn we? Wat drijft ons? Wat houdt ons bezig? Op zoek naar antwoorden gaat Dtv iedere week in gesprek met mensen uit onze regio en brengen we de verhalen #vanhier