Persoonlijke Bergse serenades voor ouderen

Joris Brukx en Rik en Fér van Schaijk uit Berghem rijden al twee dagen af en aan voor persoonlijke muzikale serenades.

Theatermaker Brukx bedacht in een tijd zonder voorstellingen, theaterlessen en andere optredens een plan om ouderen een goed gevoel te geven. Hij vroeg daarbij hulp van de plaatselijke artiesten Rik en Fér van Schaijk, die dit jaar voor de tweede keer tijdens de pronkzitting in het Knollenrijk op de planken stonden. 

Bij Brukx kan een naam doorgegeven worden van iemand die wel wat positiviteit kan gebruiken in deze coronacrisis. De oudere weet van niets als de muzikanten aanbellen. Hij of zij wordt dan verrast met een kort praatje en dan een Bergse serenade. "Dat maakt het persoonlijk en bijzonder. Het is echt onbetaalbaar wat voor reacties we krijgen. Een glimlach, een traan, de handen gaan vaak naar de mond van verbazing", vertelt Brukx in het Dtv Nieuws

De theatermaker had verwacht dat er ongeveer vijf aanmeldingen zouden komen, maar dat waren er veel meer. Inmiddels hebben Rik en Fér al achttien bezoekjes gebracht. Iedere keer speelde de 13-jarige tweeling het nummer Rosanne van Nick & Simon. Voor de volgende bezoekjes hebben de twee muzikanten een nieuw lied ingestudeerd: Ik wil slapen van Jan Smit, Alain Clark en Glen Faria.

Joris Brukx was te gast in het Dtv Nieuws: