Persoonlijke verhalen van cliënten Laverhof over de coronacrisis: 'Recht uit het hart'

Persoonlijke verhalen; recht uit het hart van cliënten, familie, vrijwilligers en medewerkers van Laverhof. Deze verhalen zijn gedeeld met de burgemeesters van Bernheze, Uden en Meierijstad.

De verhalen zijn gebundeld in het magazine 'Recht uit het hart'. De eerste exemplaren hiervan zijn aangeboden aan de burgemeesters van Bernheze, Uden en Meierijstad. Het zijn de gemeenten waar Laverhof gevestigd is. Laverhof ondersteunt ouderen in de regio's Heeswijk-Dinther, Uden en Schijndel. 

“We zijn blij met de warme ontvangst door de burgemeesters en hun oprechte belangstelling voor de indringende en intens verdrietige verhalen uit de eerste periode van de coronacrisis", vertelt Berthe de Jong van Laverhof. Ondanks dat we nog niet uit de coronacrisis zijn vindt De Jong het belangrijk om de verhalen nu te delen. "We trekking leerling uit de eerste crisis. Niet alleen met het hoofd, maar ook met het hart", stelt zij. "Daarom is ook het delen van deze verhalen belangrijk."

Verhalen die aan bod komen in het magazine gaan over onder anderen het gemis van familie toen de verpleeghuizen noodgedwongen op slot gingen, het verliezen van geliefden zonder afscheid te kunnen nemen, het werkloos thuis zitten van de vrijwilligers en de boosheid over het gebrek aan beschermingsmiddelen. Ook komt de worsteling van medewerkers die besmet waren aan bod. Zij kampten met de schuldvraag of ze de besmetting van bewoners hadden kunnen voorkomen.