Peter Stolzenbach van Groenrijk Den Bosch komt om bij botsing na carjacking

De man die zondagochtend om het leven kwam bij een ongeval op de Hervensebaan in Den Bosch is Peter Stolzenbach (50), mede-eigenaar van het Bossche tuincentrum Groenrijk. Hij werd aangereden door een automobilist die de auto net gestolen had in Erp.

Zo meldt Omroep Brabant. Stolzenbach was een echte Bosschenaar en een bekend gezicht in de stad. De bloemen en planten van de familie Stolzenbach zijn een begrip in Den Bosch. Het begon ruim zestig jaar geleden met een kleine kwekerij, maar groeide uit tot een compleet tuincentrum. Moeder Annie stond al die jaren stevig aan het roer, haar zonen, André en Peter, hadden de leiding over de zaak.

Een neef van het slachtoffer spreekt van een gitzwarte dag voor de familie. "Het is een enorme klap en iedereen zit er helemaal doorheen. Het is een absolute nachtmerrie." Vanwege het dodelijke ongeval was het tuincentrum aan de Graafseweg in Den Bosch zondag gesloten.

Traumateam

Het ongeluk gebeurde zondagochtend rond half negen nabij de Bruistensingel, de kruising aan de noordkant van het spoor bij station 's-Hertogenbosch Oost. Een traumateam kwam ter plaatste, maar hulp mocht niet meer baten. De andere automobilist, een 43-jarige man uit Geldrop, ging er na de botsing vandoor, maar is korte tijd later aangehouden op de Buitenpepersdreef.