Petitie gestart tegen sluiting Aldi: "geef Udenaar hier een stem in"

De Aldi in de Bitswijk in Uden moet blijven. Dat vinden al ruim 350 Udenaren die hun handtekening hebben gezet onder een petitie om de sluiting van de supermarkt te voorkomen. 

Vorige week werd door de rechter bepaald dat de winkel na iets minder dan twee jaar alweer dicht moet, omdat een supermarkt op dat stuk grond volgens het bestemmingsplan niet is toegestaan. De eisers, twee ondernemers met andere plannen in die wijk, werden na veel bezwaren in hun gelijk gesteld. Nu is de keuze aan de gemeente, in hoger beroep gaan of de winkel sluiten. 

Petitie
Dat laatste wil Udenaar Angelique Rutten koste wat kost voorkomen en dus besloot ze een petitie te starten. "Aldi Bitswijk is een hele jonge, fijne en overzichtelijke winkel met vriendelijk personeel. De supermarkt is ook nog eens goed bereikbaar met voldoende parkeerplaatsen en wij zien die dan ook niet graag sluiten."

De gemeente en de eisers zijn momenteel met elkaar in gesprek, om tot een mogelijke oplossing te komen. Rutten benadrukt dat ze met de petitie geen hetze tegen de ondernemers wil beginnen. "Ik vind het belangrijk dat de Udenaren hierin ook een stem hebben. De uitspraak van de rechter is natuurlijk allesbepalend, echter wanneer alle partijen in gesprek gaan en de petitie is bij hen aanwezig, kunnen ze in het gesprek de meningen van de Udenaren mee laten wegen", aldus de initiatiefneemster. 

Rutten probeert de komende tijd zoveel mogelijk handtekeningen op te halen. Over twee weken overhandigt ze die aan de gemeente, de ondernemers en de Aldi, in de hoop dat dat het verschil maakt. 

advertentie <p>Banner Woonboulevard Oss midden dec19</p>

Lees ook deze artikelen