Petitie voor aanleg hondenspeeltuin in Nistelrode

Peter van der Aa uit Nistelrode is een petitie gestart voor de realisatie van een hondenspeeltuin. In zo'n speeltuin hebben de honden alle ruimte om achter elkaar aan te rennen.

Van der Aa streeft ernaar een groot uitrenveld te creëren. Het moet zorgen voor minder overlast van hondenpoep op de straat. Ook dient de speeltuin voor een ander doel. "De honden kunnen in alle vrijheid hun energie kwijt zonder meteen tegen de hekken aan te rennen. Daarnaast kunnen de baasjes met elkaar praten omdat er vaak bankjes aanwezig zijn", zegt Van der Aa.

Buurtbewoner Fleur van de Poel heeft ook behoefte aan een speeltuin voor haar hond. "Mijn hond kan daar zijn energie kwijt. Op de speeltoestellen kan ik ook nog eens behendigheidsoefeningen doen met hem. Dat is alleen maar fijn voor hem."

Speeltuinen in de regio

Van de Poel ziet het niet zitten om naar andere hondenspeeltuinen in de buurt te gaan. "Ik moet dan twintig minuten in de auto zitten. Dat is voor mij een te grote stap. Daarom hoop ik dat er een speeltuin geopend wordt in Nistelrode."