advertentie Banner AGO Badkamers en Tegels 2020 SITE TOP

Petitie voor behoud Jongerencentrum De Poort

Bosschenaren die De Poort een warm hart toedragen zijn een petitie gestart voor het behoud van het jongerencentrum. Dit naar aanleiding van het nieuws dat de gemeente de samenwerking met het bestuur van De Poort opzegde.

Per 1 april werd die samenwerking gestopt. Het centrum krijgt vanaf dat moment ook geen subsidie meer van de gemeente. De locatie blijft wel geopend voor jongerenactiviteiten.

De initiatiefnemers van de petitie noemen het 'donderslag bij heldere hemel', toen de gemeente besloot twee van de vijf medewerkers bij De Poort te schrappen. Vanaf dat moment kwam volgens hen het jongerencentrum in 'een neerwaartse spiraal' terecht.

Volgens de wethouder is nog wel geprobeerd om het bestuur verder te versterken: “Maar daar zijn we niet uitgekomen, vandaar dat we deze stap wel moesten zetten. Jongerenwerk is een belangrijke kerntaak van de gemeente en er gaat veel geld in om.”

Met de petitie willen de initiatiefnemers dat de gemeente gehoor geeft aan de wensen van jongeren en vrijwilligers om het nieuwe bestuur in de huidige samenstelling een eerlijke kans te geven. "Dit door het gesprek aan te knopen over versterking van De Poort als zelfstandige organisatie en zo het belang van de Bossche jongeren voorop te laten staan", zo staat vermeld bij de petitie.