advertentie Banner SNLR.nl

Petra van Oort ontvangt penning voor jarenlange sportinzet

Atletiekvereniging De Keien heeft 700 leden en 150 vrijwilligers, maar als er iemand is waar de club op kan bouwen is het de Udense Petra van Oort. Ze wordt beloond met een vrijwilligerspenning.

Wethouder Maarten Prinssen verraste de 73-jarige vrijwilliger dinsdagavond bij de atletiekclub. Op het moment dat Van Oort de wethouder zag, werd ze verlegen en dook ze snel weg in de keuken. Toen Prinssen haar vroeg of ze op 2 januari de vrijwilligerspenning in ontvangst wil komen nemen, antwoorde ze uiteraard met de woorden: "Ik heb me opgegeven om die dag bij Uden on Ice te werken. Maar zoiets weigeren kan ik natuurlijk niet." 

Van alles op de hoogte
Van Oort is al 35 jaar betrokken bij De Keien en is daar iedere week zo'n twintig uur aanwezig. Ze is voorgedragen voor een vrijwilligerspenning, omdat er maar weinig zaken zijn op te noemen die niet door haar geregeld worden. Vooral binnen de horecacommissie is zij de drijvende kracht. Zo zorgt ze ervoor dat de atleten kunnen rekenen op uitstekende kantinefaciliteiten, biedt ze een luisterend oor en weet ze zoveel dat ze een echte vraagbaak is.

Niet alleen binnen De Keien is Van Oort van grote waarde. Voor grote Udense evenementen zoals de Avond Vierdaagse en Uden on Ice zet de vrijwilligster zich al jaren vele uren geheel belangeloos in.