Piet en Dora Tiemens ontvangen allereerste waarderingsprijs Meierijstad

Piet en Dora Tiemens uit Veghel zijn dinsdag verrast met een bezoek van wethouder Rik de Compagne. Hij reikte aan hen de allereerste Waarderingsprijs van de gemeente Meierijstad uit, voor hun jarenlange inzet voor verstandelijk gehandicapten.

Het echtpaar Tiemens verzorgt al 11 jaar lang, samen met vrijwilligers, de soos De Leste Cent in de Hintel in Veghel. Deze soosavond is elke twee weken en daar komt een grote groep mensen (ongeveer tussen 35 en 50 bezoekers) met een verstandelijke beperking bij elkaar. De zoon van het stel heeft ook een verstandelijke beperking en is één van de DJ’s van de soos. Omdat Piet en Dora dit al zolang doen hebben zij ook signaalfunctie en het vertrouwen van de bezoekers. Dus als één van de bezoekers minder goed in zijn vel zit of iets vervelends heeft meegemaakt of in de problemen dreigen te komen, dan pikken zij dit signaal op en helpen diegene.

De prijs

Gemeente Meierijstad vindt het belangrijk dat elke inwoner, ongeacht beperking, afkomst, geaardheid of religie mee kan doen.  Daarom is de waarderingsprijs 'Meedoen in Meierijstad' in het leven geroepen, bedoeld om een organisatie, vereniging, individu of ondernemer in het zonnetje te zetten. "Met de uitreiking van de prijs willen we de waardering uitspreken voor de inzet van die persoon of organisatie die de prijs wint. Anderzijds laten we hiermee zien welke mooie activiteiten of mogelijkheden er zijn voor iedereen in Meierijstad. Hiermee hopen we ook anderen te inspireren, enthousiast te maken en de bewustwording te vergroten", aldus wethouder Wethouder Rik Compagne.

Iemand voordragen

De prijs is gemaakt door kunstenaar Marlies Crooijmans en daarbij heeft ze verschillende organisaties uit Meierijstad benaderd om een bijdrage te leveren. Elke twee maanden wordt de waarderingsprijs uitgereikt en er zijn in totaal 12 waarderingsprijzen om uit te reiken. Iemand voordragen voor de prijs kan via deze pagina