advertentie Banner AGO Badkamers en Tegels 2020 SITE TOP

Pieter van Dieperbeek beëdigd als nieuwe wethouder in Bernheze

Tijdens de raadsvergadering van Bernheze donderdagavond is Pieter van Dieperbeek beëdigd als nieuwe wethouder. De raad stemde hier unaniem mee in.

De Veghelaar werd twee weken geleden door het CDA al voorgedragen als wethouder. De raadsleden stemden door middel van briefstemmen unaniem in om Van Dieperbeek aan te stellen als wethouder. Van Dieperbeek heeft geen lange termijn ambities in Bernheze. Hij blijft tot de volgende gemeenteraadsverkiezingen volgend jaar en is niet van plan daar nog tijd aan vast te plakken. Dat hij voor zo'n korte tijd instapt ervaart hij niet als een probleem. "Af en toe is het wel eens gemakkelijk dat je je alleen maar met de feiten hoeft bezig te houden en niet met de gevoeligheden die er zijn."

Van Dieperbeek is de opvolger van Peter van Boekel die begin februari besloot om afscheid te nemen als wethouder. Tijdens de opening van de vergadering richtte burgemeester Marieke Moorman zich uitgebreid tot de wethouder.

'Verbinder en manager'

"U bent een combi van een verbinder en een manager. U bent altijd positief, betrokken en een fijne teamspeler", sprak Moorman. Van Boekel sprak vervolgens zijn dank uit richting de gemeenteraad vanwege het vertrouwen in hem. De afgetreden wethouder was zeven jaar wethouder en zat daarvoor twaalf jaar in de gemeenteraad.

Van Dieperbeek is alvast blij dat de partijen in de gemeenteraad extra geld uittrokken om het personeelstekort bij de gemeente op te lossen, en dan vooral op de afdeling ruimtelijke zaken waaraan Van Dieperbeek het komend jaar sturing moet geven. 

Naast de beëdiging van Van Dieperbeek werd Gwendy Jacobs geïnstalleerd als raadslid van Lokaal. Jacobs neemt de plek in van John van den Akker die begin december om het leven kwam bij een tragisch mountainbike-ongeluk.