Pijnlijke thuisnederlaag FC Den Bosch tegen Jong PSV: 1-2

FC Den Bosch is vrijdagavond tegen een nieuwe nederlaag aangelopen in de Keuken Kampioen Divisie. In eigen stadion werd met 1-2 verloren van Jong PSV.

Beide ploegen begonnen gehavend aan het duel vanwege corona en blessures. Bij FC Den Bosch waren er tien afwezigen, bij Jong PSV waren dat er zelfs nog flink wat meer. En dus waren er kansen op een goed resultaat, zo werd vooraf gedacht. Toch was het de extra verjongde ploeg van Jong PSV die het beste uit de startblokken kwam. In de 9e minuut werd de eerste de beste kans voor de Eindhovenaren meteen verzilverd. Fofana werd goed weggestuurd en passeerde doelman Konrad Sikking: 0-1.

Weinig kansen

FC Den Bosch speelde erg moeizaam en kreeg na een kwartier de eerste kans. Paco van Moorsel kon een voorzet van Ryan Trotman echter niet genoeg controleren om echt gevaarlijk te worden. Het was voorin erg slordig aan Bossche kant waar de aanvallers elkaar maar moeilijk konden vinden. Romano Postema leek twee keer van zijn snelheid te profiteren maar dat leverde ook niets op. Pas in de slotfase van de eerste helft ontstond er echt wat druk van Bossche kant, maar het bleef 0-1 bij de rust.

Na de pauze veranderde er weinig aan dat spelbeeld. FC Den Bosch bleef het proberen maar de kansen bleven schaars. Invaller Don Bolsius gooide er een paar keer vanaf de rechterkant een goede voorzet uit, maar die bereikte dan niet de aanvallers. Jong PSV bleef redelijk eenvoudig op de been en kwam er een paar gevaarlijk uit met snelle combinaties. In de 66e minuut leverde dat de 0-2 op. Opnieuw Fofana rondde een prima aanval beheerst af.

Slotoffensief

Het leek daarmee wel een beetje beslist maar in de 77e minuut kwam FC Den Bosch toch nog terug in de wedstrijd. Paco van Moorsel kopte een voorzet terug op Romano Postema en die schoot overtuigend de 1-2 binnen. FC Den Bosch rook bloed en een paar minuten later was het bijna 2-2. Het afstandsschot van Ringo Meerveld vloog echter naast.

In de slotfase sprak FC Den Bosch de laatste energie aan en dat leverde nog een aantal kansrijke situaties op. Invaller Moreo Klas schoot naast, een schot van Postema werd gekraakt en andere invaller Lars Miedema zag zijn poging op de vuisten van de Eindhovense doelman belanden. En dus veranderde er niets meer aan de 1-2 stand.

Door de zevende nederlaag in elf duels is FC Den Bosch inmiddels afgezakt naar de voorlaatste plaats op de ranglijst.