Pinautomaten in regio kleuren langzaam maar zeker geel

Pinautomaten in de regio veranderen naar een geldmaat. De metamorfose is al gestart, voor 1 oktober zijn ze allemaal herkenbaar aan een geel jasje.

In zowel Oss als Den Bosch staat al een geldmaat. In Oss en Herpen zijn onlangs twee pinautomaten van de Rabobank omgezet. Het gaat om pinautomaten van de Rabobank, ING en ABN AMRO. De automaten van deze banken gaan samen en krijgen een gele kap met daarboven een geel uithangbord zodat ze herkenbaar zijn.

Met deze geldmaat krijgen de drie grootste banken dezelfde pinautomaat en dit betekent dat mensen met een bankpas van deze banken gemakkelijker geld op kunnen nemen. Het probleem dat er maar een keer per dag geld opgenomen mag worden bij een andere bank wordt hiermee weggenomen. Steeds meer betalen mensen met een bankpas,  maar op deze manier zorgen de banken ervoor dat contant geld beschikbaar blijft.

Niet alle pinautomaten worden omgezet, een aantal verdwijnt dus er komen minder pinautomaten. Ook worden er gelduitgiftepunten verplaatst om ervoor te zorgen dat er altijd eentje in de buurt is. 

advertentie

Lees ook deze artikelen