advertentie Banner SNLR.nl

Pittens is weer thuis: 'Blij dat ik hier zit'

Ruim twee weken geleden schrok de Nederlandse motorsportwereld op van de val van Wesley Pittens. Tijdens een wedstrijd viel hij en liep hij zware verwondingen op. Maar hij is weer thuis.

Pittens viel bij een wedstrijd om het Open Nederlands Kampioenschap in Lelystad. "Wat er precies is gebeurd weten we niet", vertelt Pittens. "Ik heb tussen twee bulten mijn hoofd gestoten. Daardoor ben ik van het padje geraakt en aan het gas blijven hangen. Toen kwam de tweede schans waar ik vol overheen vloog. Ik ben geland tegen een muurtje en er vol tegenaan geslagen met mijn lichaam." 

Het lijstje verwondingen is imponerend. Zittend in een stoeltje in zijn voortuin in Vorstenbosch somt hij het rijtje op: "Ik heb mijn borstbeen, rug en ribben gebroken op totaal zestien plaatsen. Daarnaast heb ik twee klaplongen, gekneusde nieren en een gekneusde lever. Van die klaplongen heb ik het meest last." Ook kwam hij er op een bijzondere manier achter dat zijn duim uit de kom was: "Ik was aan het Playstationen en dat ging steeds slechter. Toen ben ik naar het ziekenhuis gegaan en daar bleek mijn duim uit de kom te zien. Die hebben ze even rechtgetrokken."

 

In het ziekenhuis werd hij na zijn val een nacht in slaap gehouden. Dat waren spannende tijden voor zijn familie en vrienden. "Voor mij niet zo", zegt hij nuchter. "Ik werd geboeid wakker met leidingen in mijn keel, maar ik was meteen helder. Het was alleen een dagje later dan verwacht. Ik was stabiel, alles was goed. Dat is ook fijn, want er komt een kleintje aan. Iedereen was dus meteen gerustgesteld."

Na een weekje in het ziekenhuis besloot hij naar huis te gaan. "De dokters vonden het erg snel, maar ik werd daar niet beter. Thuis heb ik meteen stappen gezet." Pittens blijft ambities houden. Tijdens de afgelopen Dakar Rally was hij de beste Nederlander tot hij uitviel en zijn vizier gaat ook weer richting de iconische race. "Mijn plannen zijn onveranderd. Ik weet niet of ik het dit jaar red, maar als ik fit ben dan ga ik zeker."

Ik ben blij dat ik hier zit en dat ik gewoon kan wandelen. Ik ben super tevreden.

• Wesley Pittens

Toch snapt hij dat het niet vanzelfsprekend is dat hij met zulke blessures zo monter in zijn voortuin zit te babbelen. "Ik ben blij dat ik hier zit en dat ik gewoon kan wandelen. Ik ben super tevreden." De familie Pittens heeft het sowieso te verduren deze tijd. Vorige week brak broer Thierry zijn onderbeen bij een wedstrijd in Portugal. Daarnaast heeft hij ook een longembolie. Hij ligt nu in een Portugees ziekenhuis. "Die longembolie is wel een dingetje. Dat been herstelt wel. Hopelijk is hij volgende week weer hier. Dan zetten we er een bedje bij en gaan we samen Netflixen."