advertentie Banner AGO Badkamers en Tegels 2020 SITE TOP

'Plaats instructieborden bij speeltuinen'

Speeltuinen moeten voorzien worden van instructieborden over het coronavirus, tenminste als het aan de Udense Deborah Scholte ligt. Met behulp van afbeeldingen moet aan kinderen worden uitgelegd hoe ze met elkaar om moeten gaan. 

"Afgelopen woensdag was ik in de speeltuin in het Zuiderpark en daar waren een hoop kinderen dichtbij elkaar aan het spelen. Dat kan echt niet in deze tijd", legt Scholte uit. Een instructiebord, zoals ook in Den Bosch is geplaatst, zou het probleem kunnen verhelpen. "Dan weten kinderen meteen wat ze niet en wel moeten doen, zoals 1,5 meter afstand van elkaar houden."

Sommige ouders, zoals ook Scholte zelf, wachten niet tot er instructieborden komen en lichten hun kinderen in over de gevaren van het coronavirus. 

"We hebben inmiddels onze kinderen gedrild dat ze hun handen moeten wassen na het spelen, kijken nieuws over corona op het Jeugdjournaal, maar leggen ook uit dat ze afstand moeten houden van andere mensen", vertelt de Udense Janneke de Klein - Meulenberg. 

Ondanks dat De Klein - Meulenberg bewust is van de gevaren van het coronavirus is niet meer naar de speeltuin gaan géén optie.

"Je kunt kinderen niet opsluiten, bovendien mag het nog van de overheid."