advertentie Banner AGO Badkamers en Tegels 2020 SITE TOP

Plaatsing molenkap op Vinkelse Molen 'geeft gevoel van trots'

In de priemende zon is zaterdagmorgen de molenkap van de Vinkelse Molen op de zogeheten 'achtkant' geplaatst. Het is de één na laatste stap van de restauratie van molen 'De Zwaan'.

Rond de zeventig belangstellenden waren zaterdagmorgen rond 11:15 uur getuige van de één na laatste stap voor de herbouw van de Vinkelse Molen. De molenkap werd op de 'achtkant' geplaatst en dat was reden voor een klein feestje.

Het is immers alweer tien jaar geleden dat het initiatief voor de herbouw van de molen ontstond. In die periode hebben 140 vrijwilligers er samen voor gezorgd dat de molen inmiddels bijna helemaal in ere is hersteld.

 Jan van der Lee was zaterdagochtend ook getuige van het hijsen van de molenkap. Het bestuurslid van de stichting Vinkelse Molen kon een brede glimlach niet onderdrukken: "Dit geeft toch wel een gevoel van trots. We denken dat we Vinkel op deze manier iets moois hebben kunnen teruggeven. Mooi dat we dit toch maar 'effe' met z'n allen geflikt hebben."

Met het hijsen van de molenkap is de klus bijna geklaard. Op zaterdag 29 augustus volgt nog het steken van de roeden - twee roeden vormen samen vier wieken - en naar verwachting vindt de officiële opening plaats op zondag 20 september.