'Plan van aanpak' voor probleem permanente bewoning Dierenbos

De gemeente Den Bosch komt op korte termijn met een plan van aanpak voor het probleem van permanente bewoning op het Dierenbos in Vinkel.

Ondanks een eerdere toezegging van wethouder Roy Geers in de gemeenteraad bleek afgelopen week dat hij nog geen contact gehad met de inwoners. De gemeente zegt daarover in een reactie nu: “We hebben een aanpak in voorbereiding om te komen tot maatwerk voor huisvesting van de kwetsbare bewoners van het Dierenbos. We nemen de zorgen van de inwoners zeer serieus en willen daarom ook zorgvuldig handelen. Dit vergt de nodige voorbereidingstijd.”

De gemeente zegt verder dat als het plan van aanpak rond is de gemeenteraad geïnformeerd wordt en dat dan de wethouder zelf met de inwoners in gesprek gaat. In april vroeg De Bossche Groenen al aandacht voor de kwestie.

Op het Dierenbos, onderdeel van recreatiepark Vinkeloord, zijn er op ruim 100 jaarplaatsen personen ingeschreven in de gemeentelijke basisadministratie. Dat is verboden, omdat op het Dierenbos er geen permanente bewoning is toegestaan. De bewoners kregen begin dit jaar een brief dat de gemeente nog niet dit jaar maar per 1 januari 2020 gaat handhaven en mensen voor die tijd een andere woning moeten zoeken.

 

 

 

 

 

 

advertentie

Lees ook deze artikelen