Inrichtingsplan voor het centrumgebied Uden-Zuid Gemeente Uden

Plan vijftig huizen Sesterpark Uden ligt na jaren definitief op tafel

Het is voor de gemeente en buurtbewoners een hoofdpijndossier: de vijftig nieuwe woningen die moeten komen in het Sesterpark. Na jaren lang gesteggel ligt er een plan, waarbij de gemeente aangeeft dat er goed is geluisterd naar de buurtbewoners.

Er komen 26 huizen aan de westzijde en 24 aan de oostzijde van het gebied. Bij de westzijde gaat het om koopwoningen en de huizen aan de oostzijde zullen worden verhuurd. De huurwoningen zijn voor de vrije huursector, ze worden niet opgeleverd als sociale huurwoningen. 

Samen met een bloementuin, multifunctioneel sportveld (voor basketbal en voetbal), bestaande speeltuin, fietspaden en wadi’s (verhoging waar hemelwater in wordt opgevangen), probeert de gemeente het parkgevoel te behouden en te versterken. Dat was volgens de gemeente een belangrijk uitgangspunt van het plan. 

En m'n auto dan?

Parkeerruimte moet er voldoende zijn en wordt zoveel mogelijk uit het zicht van het park gehouden. De auto's mogen geparkeerd worden binnen de twee bouwgebieden. Daarnaast ligt er al een bestaande parkeerplaats tegen de winkels aan. De woningen aan de noordkant krijgen een Delfts stoepje, die in het zuiden krijgen een overdekte veranda met uitzicht op het achterliggende park. 

Wethouder Prinssen (VVD) geeft aan dat er ook wordt gekeken naar de verkeerssituatie bij de rotonde aan de Verlengde Velmolenweg en de Sesterlaan vanwege verkeersoverlast. Daarnaast wordt het fietspad wat door het park loopt aangepast, zodat deze een verbinding heeft met de route die naar de basisschool loopt.

De gemeenteraad zal het bestemmingsplan en de omgevingsvergunning na de zomer behandelen. Prinssen verwacht bezwaar van de buurtbewoners, waardoor er op z'n vroegst pas midden of eind 2022 huizen zullen verschijnen.