advertentie Banner AGO Badkamers en Tegels 2020 SITE TOP

Plan voor streekwinkel en informatiepunt in Oss

In de Kruisstraat in Oss moet in april een nieuwe streekwinkel worden geopend, gecombineerd met een toeristisch informatiepunt, onder de naam De Firma Streek. Dat is nog wel afhankelijk van goedkeuring van het college van B en W en van financiële steun van de bank.

Dat zegt Wim Hoezen, voorzitter van De Firma Streek, de naam van de nieuwe winkel. “De banken zijn momenteel erg voorzichtig, zeker als het om retail gaat, en dat heeft alles met corona te maken”, aldus Hoezen. “Als we de financiering rondkrijgen dan gaan we meteen aan de slag. Zo niet, dan gaat het feest niet door.” 

Bij De Firma Streek moeten straks producten van boeren uit de omgeving worden verkocht en het moet werk bieden aan mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt. Vorig jaar ontstond ook het idee om er een toeristisch informatiepunt van te maken. Oss heeft namelijk geen VVV-kantoor meer en het duurt nog een paar jaar voordat toeristen voor informatie terecht kunnen in de Walkwartier. “We gaan er van uit dat het moet lukken omdat er een goed businessplan onder ligt wat voor zes jaar is doorgerekend. Dat is onder meer gebaseerd op ervaringscijfers uit Oirschot, waar een vergelijkbaar concept is neergezet”, zo legt Hoezen uit. 

Knopen doorhakken

Volgens Wim Hoezen staat het Osse college er wel positief tegenover maar moeten er dus nog knopen worden doorgehakt. Het aanbieden van B&B-mogelijkheden en fiets- en wandelroutes past volgens Hoezen ook prima bij het concept van een streekwinkel: “En als je het dan hebt over een straal van 25 kilometer rond Oss, dan heb je toch een behoorlijk gebied te pakken. We hebben al van veel ondernemers positieve reacties gehad en een aantal heeft al gezegd zeker mee te gaan doen als het allemaal doorgaat. De centrummanager Jack van Lieshout en ik zijn eigenlijk al een jaar of vier bezig om een mogelijkheid te vinden om in de stad streekproducten af te gaan zetten. En dan heb je in het centrum wel het perfecte podium.” 

Hoezen hoopt op korte termijn meer duidelijkheid te krijgen van de gemeente en van de bank of het echt gaat lukken met De Firma Streek.