Plan Walkwartier Oss soepeltjes naar volgende fase

De plannen voor het Walkwartier in Oss gaan vrij probleemloos de volgende fase in. Er is namelijk slechts één zogeheten zienswijze ingediend tegen het bestemmingsplan.

De gemeenteraad kan het bestemmingsplan nu eind januari gaan vaststellen. Wethouder Frank den Brok is zelf ook enigszins verbaasd dat er maar weinig protesten zijn, gezien ook de roerige voorgeschiedenis van het ambitieuze plan in het centrum van Oss. “Dat zien we inderdaad niet vaak, één zienswijze bij zo’n groot plan. Het geeft volgens mij wel aan dat veel ondernemers er op zitten te wachten”, aldus Den Brok.

Ongegrond verklaard

De zienswijze die door een ondernemer was ingediend, ging vooral over de toekomstige verkeers- en parkeersituatie en de uitvoerbaarheid van de plannen. De zienswijze is ongegrond verklaard zodat er niks aan de plannen hoeft te worden veranderd. 

Het plan Walkwartier geeft een nieuwe invulling aan de locatie van de oude V&D en directe omgeving. Er komt een gebouw voor culturele instellingen en activiteiten, Het Warenhuis, en daarnaast een woonflat, horeca en winkels. Ook de openbare ruimte wordt anders ingericht. De gemeente Oss wil met het project het centrum een flinke impuls geven.