advertentie Banner AGO Badkamers en Tegels 2020 SITE TOP

Plannen Heeswijkse Akker; 70 nieuwe woningen in Heeswijk-Dinther dichterbij, Veldstraat afsluiten voor verkeer

De plannen voor 70 nieuwbouwwoningen aan de Heeswijkse Akkers in Heeswijk-Dinther worden langzaamaan concreter. Als gevolg van deze nieuwe wijk wordt de Veldstraat op termijn afgesloten voor autoverkeer.

De gemeente is al langer van plan om een nieuwe woonwijk, de Heeswijkse Akkers, te creëren in Heeswijk-Dinther. Nu de gemeente start met een officieel ‘voorontwerp bestemmingsplan’, komt de realisatie van deze nieuwe woonwijk een stap dichterbij.

Tegelijkertijd worden de plannen voor toegangswegen richting deze nieuwe wijk ook uitgewerkt. De gemeente wil de Veldstraat verbinden met de Hoofdstraat, en uiteindelijk de Veldstraat in de richting van de Abdijstraat afsluiten voor autoverkeer. Langzaam rijdend verkeer zou nog wel gebruik kunnen maken van de weg.

De Heeswijkse Akkers zullen uiteindelijk bestaan uit 70 woningen: elf sociale huurwoningen, 50 rijtjeshuizen en een aantal vrijstaande woningen. Eind vorig jaar werd het aantal woningen op de Akkers uitgebreid van 40 naar 70. 

De gemeente Bernheze heeft het voorontwerp van het plan openbaar gemaakt, om naar eigen zeggen 'tegemoet te komen aan de behoefte aan informatie in de buurt over het plan. Bovendien bieden we omwonenden hiermee een kans om laagdrempelig en informeel op het plan te reageren", aldus de gemeente. Het plan ligt de komende zes weken ter inzage.