Plannen Osse Wal Kwartier gaan de inspraak in

De plannen voor het Osse Wal Kwartier zijn inmiddels zo ver gevorderd dat ze klaar zijn om de inspraak in te gaan.

Het gaat om het voorontwerp bestemmingsplan waar iedereen de komende tijd zijn zegje over kan doen. Direct omwonenden en ondernemers worden per brief geïnformeerd. Vanwege de coronacrisis zijn inloopbijeenkomsten nu niet mogelijk. De gemeente heeft daarom besloten een informatieve film te maken. Ook komt er op de maandagen en donderdagen een telefonisch spreekuur waar mensen kunnen reageren en kunnen er post en via de mail reacties worden gestuurd.

Procedure


Het ontwerp bestemmingsplan wordt waarschijnlijk in oktober behandeld in de commissie. Dan moet het college het bestemmingsplan vaststellen en kan de gemeenteraad daar in januari een besluit over nemen. Als het bestemmingsplan in werking treedt dan kan de bouw echt beginnen en kunnen ook de benodigde omgevingsvergunningen worden verleend.

Flinke ‘boost’

Het Wal Kwartier wordt ontwikkeld op de locatie van de oude V&D en omgeving. Er komt ruimte voor horeca en winkels, er wordt een woontoren gebouwd en het UIThuis krijgt een prominente rol. De ontwikkeling van het Wal Kwartier moet het Osse centrum een flinke ‘boost’ geven, zo is de verwachting.