advertentie Banner AGO Badkamers en Tegels 2020 SITE TOP

Plannen voor appartementencomplex in Gouden Leeuw Geffen

Bennie Romme, pandeigenaar van de Gouden Leeuw in Geffen, wil dat de voormalige horecazaak wordt verbouwd tot appartementencomplex. De authentieke gevel moet daarbij intact blijven.

Het gaat om tien tot veertien appartementen voor mensen met kleine beurs. Volgens Romme is hier in het dorp veel vraag naar, vooral onder jongeren en alleenstaanden. Verder zou hij graag zien dat er in het voorste gedeelte een lichte horecavoorziening komt. “Geen kroeg, maar bijvoorbeeld een ontmoetingsplek. Mijn droom is dat er iets vergelijkbaars als Brownies & Downies in komt, een lunchzaak waar mensen werken met een verstandelijke beperking”, aldus Bennie Romme.

Café-Zaal de Gouden Leeuw staat inmiddels alweer drie jaar leeg. Het vinden van een nieuwe uitbater lukte steeds niet, maar Romme geeft aan nu in gesprek te zijn met een partij.

Gesprek
Ondanks de vele plannen, is hij voorzichtig. “Er is nog helemaal niets concreet. De plannen zijn er, maar een gesprek met de gemeente, een stedenbouwkundige en een architect moet nog plaatsvinden.”

Dorpsaanzicht
De voorkant van het pand wil hij graag houden zoals het is. “De gevel is prachtig voor het dorpsaanzicht; daar moeten we niets aan veranderen.” De dorpsraad staat positief tegenover de ideeën van Romme, zo bleek eerder deze week tijdens de vergadering. “Wij zijn blij dat in dit plan het straatbeeld ongewijzigd blijft. Ook het feit dat er een flinke pluk betaalbare woonruimte in de kern van Geffen bijkomt, is een grote plus. We zullen dit signaal afgeven aan de gemeente.”