Plezier spat er van af bij kinderen Special Gym

De vereniging Special Gym in Heesch bestaat sinds dit schooljaar. De aanmeldingen stromen binnen en de deelnemers hebben veel plezier met het sporten.

Ergotherapeute Vicky Vos-Vermeulen gaf al langer turnlessen. “Omdat er nog te weinig aanbod was heb ik besloten iets op te richten voor deze specifieke doelgroep”, vertelt de trainster, die hulp krijgt van onder andere turncoach Demi Jansen. “Het enthousiasme en het plezier wat hier naar voren komt, heeft mijn hart gestolen”, zegt Jansen.

Gymen met een lach, waar een ieder zichzelf zijn mag
Na de zomervakantie zijn de lessen gestart. Op zondag hebben ze vier kinderen met een beperking, die turnles krijgen. Op donderdagmiddag bestaat de groep al uit acht kinderen. Het motto van de vereniging is ‘gymen met een lach, waar een ieder zichzelf zijn mag’. “Of je nu een uitdaging hebt motorisch, verstandelijk of gedragsmatig, alle kinderen zijn welkom”, aldus Vos-Vermeulen, die ook in de dagelijkse gang van zaken te maken heeft met kinderen met een beperking. “Ik ben ook moeder van een zoontje met autisme. Dat maakt dat ik wel trotser ben dat hij bij mij een stukje kan komen bewegen en een momentje heeft dat hij zijn ding kan doen.”

Dtv Sport ging langs bij een les Special Gym. Hoe het er aan toe gaat, zie je in onderstaande reportage.