advertentie Banner SNLR.nl

Pluktuin Uden stopt met verkoop in Bitswijk na meerdere diefstallen

Door een overschot aan groenten in de Udense pluktuin besloot 'stadsboerin' Yvonne Ree haar groenten tijdelijk aan te bieden in de buurttuin Bitswijk. Daar konden klanten groenten kopen en geld in een kistje stoppen. Dat geldkistje is nu twee zaterdagen op rij beroofd. Eerst de inhoud, daarna het volledige kistje. Ree stopt voorlopig met de losse verkoop.

De diefstallen waren een nieuwe tegenvaller voor Yvonne Ree, in korte tijd. De afgelopen tijd viel haar eigen pluktuin aan de Hooistraat ten prooi aan overlast en vernielingen, naar eigen zeggen door groepjes die daar kampvuren stoken. 

Kleingeld

Ree is verbaasd door de diefstallen: "We praten hier niet over kapitalen, daarnaast worden de kistjes dagelijks geleegd. Als er een tientje is buitgemaakt, is het veel", zegt ze. "Ik vind het ook ontzettend vervelend voor de Bitswijk buurttuin. Zij hebben tot twee keer toe nieuwe kistjes moeten kopen", voegt ze toe.

Nieuwe plek

Ondanks de tegenslagen, laat de stadsboerin zich niet uit het veld slaan. Ze is op zoek naar een nieuwe locatie: "Ik ben in gesprek met een andere locatie, die wat beter beveiligd is". 

De ingang van de pluktuin staat sinds de incidenten onder cameratoezicht en Ree heeft melding gemaakt bij de politie. Naast losse verkoop biedt de pluktuin een abbonementsdienst. Die gaat gewoon door.