advertentie Banner AGO Badkamers en Tegels 2020 SITE TOP

PLUS naar Oss vanwege centrale ligging

Supermarktketen PLUS opent eind 2022 een distributiecentrum in Oss en sluit daarvoor centra elders in het land.

“Onze supermarkten liggen verspreid over het hele land. Oss heeft een centrale ligging. Dat is belangrijk voor ons” aldus directeur logistiek Rowell Versleijen. “Ook zijn er uitvalswegen naar snelwegen. We zochten naar een groot kavel en in Oss is dat beschikbaar”, legt hij de komst naar Oss uit.

PLUS biedt in het nieuwe distributiecentrum 350 arbeidsplekken. Het gaat niet alleen om dozen schuiven. “PLUS heeft ook technici, programmeurs en ICT’ers nodig”, aldus wethouder Frank den Brok (VDG). Onduidelijk is hoeveel vacatures ingevuld worden door inwoners uit de regio Oss. “PLUS gaat vier distributiecentra sluiten en alles verplaatsen naar Oss. Ze werken volgens het principe mens volgt werk, maar de huidige vestigingen zitten in Beekbergen en Ittervoort. Dat is niet naast de deur”, zegt de wethouder die verwacht dat veel huidige werknemers van PLUS niet naar Oss gaan. Dit betekent dat er banen vrijkomen.

 

In Oss is er niet veel ruimte meer voor nieuwe bedrijven

• Frank den Brok, wethouder

Heesch-West
Wellicht zorgt de komst van PLUS naar Oss voor een ‘aanzuigende werking’ maar volgens Den Brok is het een uitdaging om meerdere bedrijven te vestigen op industrieterrein Vorstengrafdonk. “Ik moet eerlijk zeggen dat er in Oss niet veel ruimte meer is. Daarom zijn we met Bernheze en Den Bosch bezig met nieuwe bedrijventerrein Heesch-West. Hopelijk kunnen we daar meer bedrijven kwijt.”