Poes Loesje na vermissing van 11 jaar terug bij Osse eigenaar

Katten en poezen zijn wel eens vaker even zoek maar een hereniging met de eigenaar na 11 jaar is wel heel opmerkelijk. Toch is dat gebeurd in Oss met de poes Loesje en eigenaar Eric.

Loesje werd in 2004 geadopteerd uit het dierenasiel in Oss maar in november 2009 kwam de poes ineens niet meer thuis. Na een zoektocht werd er van uit gegaan dat het dier wel zou zijn overleden.

En toen kwam na 11 jaar en 8 maanden totaal onverwachts een telefoontje van Dierenambulance Hokazo in Uden. Medewerkers van Hokazo hadden Loesje gevonden in Nistelrode. De poes had al die tijd kennelijk in het wild weten te overleven. De vacht was helemaal vervilt en de huid zat vol met kleine wondjes. In het asiel werd de chip van de poes uitgelezen.

Chip van levensbelang

“Meestal eindigt het verhaal daar.” vertelt Linda de Keijzer van het asiel in Uden. “Veel katten zijn niet eens gechipt en als ze dat wel zijn, vergeten mensen bij een verhuizing om hun contactgegevens te laten aanpassen in de Nederlandse Databank Gezelschapsdieren. Daardoor is het vaak niet mogelijk om de eigenaar terug te vinden. Gelukkig lukte het in dit geval wel.”

Het is niet bekend wat Loesje in al haar jaren afwezigheid heeft meegemaakt. “Haar rechteroog is beschadigd. En we hebben haar vacht moeten scheren, omdat deze vol klitten zat en we de wondjes anders niet konden behandelen.” zegt Linda. “Onze dierenarts heeft haar onderzocht en met rust, goede voeding en natuurlijk veel aandacht en liefde, zal ze hopelijk snel opknappen.”

De dolgelukkige eigenaar Eric heeft Loesje mee naar huis genomen en hoopt dat ze het goed kan vinden met zijn huidige kat.