advertentie Banner AGO Badkamers en Tegels 2020 SITE TOP

Politie Den Bosch zoekt nog twee geweldplegers na tonen foto’s op tv

De politie in Den Bosch is nog op zoek naar twee geweldplegers die betrokken waren bij een incident op 30 oktober 2020 in de binnenstad. Van hen werden maandag in het programma Bureau Brabant foto’s getoond omdat ze zich nog niet hadden gemeld bij de politie.

Bij het incident werden vier vrienden belaagd door een grote groep waarbij flinke klappen vielen en telefoons werden meegenomen.

Drie weken geleden begon de politie een mediacampagne om 22 verdachten op te sporen van wie de identiteit nog niet bekend was. Twintig van hen meldden zich bij de politie om te voorkomen dat ze herkenbaar in beeld zouden worden gebracht op tv. Het onderzoek naar de laatste twee verdachten gaat gewoon door, zo meldt de politie dinsdag. Hun foto’s blijven zichtbaar op de website van de politie.

De twintig jongens die zich wel hadden gemeld, worden binnenkort verhoord door de recherche. De verdachten komen allemaal uit Vught of de directe omgeving. Uit de verhoren moet duidelijk worden waarom ze het die avond hadden voorzien op de vier vrienden. Het Openbaar Ministerie moet uiteindelijk beslissen wie er worden vervolgd en voor welke feiten.