advertentie Banner AGO Badkamers en Tegels 2020 SITE TOP

Politie: Den Dekker onbedoeld gewond geraakt

De politie in Oss gaat er niet vanuit dat Arie den Dekker zichzelf maandagochtend bewust in brand heeft gestoken. Dat zou onder meer zijn gebleken uit camerabeelden.

Volgens de politie heeft Den Dekker een brandbare vloeistof op de stoep bij het gemeentehuis in brand willen steken. Daarbij heeft hij onbedoeld ernstige brandwonden opgelopen, aldus de politie. De 54-jarige Den Dekker kwam in zeer zorgwekkende toestand in het ziekenhuis terecht en overleed 's middags aan zijn verwondingen.

Volgens de politie lijkt het er niet op dat zijn intentie was om het gemeentehuis te beschadigen of te vernielen. Het slachtoffer is bij de politie bekend omdat hij in het verleden meerdere keren actie heeft gevoerd bij het gemeentehuis om aandacht te vragen voor zijn huisvestingsprobleem.

De advocaat van Den Dekker, Richard Laatsman, zet ernstige vraagtekens bij de conclusie van de politie dat Den Dekker onbedoeld gewond raakte bij het in brand steken van een vloeistof op de stoep. "Hij heeft er vrijdag nog met mij over gesproken en maandagochtend kondigde hij op de voice-mail aan wat hij van plan was te gaan doen".

Praten over zelfmoordgedachten kan anoniem: chat via www.113.nl, bel 113 of bel gratis 0800-0113.