advertentie Banner SNLR.nl

Politie houdt Osse opdrachtgever brandstichting aan

Een 26-jarige Ossenaar die mogelijk opdracht heeft gegeven voor een woningbrand in Oss is donderdagochtend aangehouden op het politiebureau in Den Bosch.

Volgens de Telegraaf gaat het om Anton R., de zoon van Martien R., die in verband wordt gebracht met meerdere liquidaties en aanslagen. Martien R. werd eerder aangehouden als opdrachtgever voor de moordaanslag op Bianca van der H., maar hij werd wegens gebrek aan bewijs vrijgelaten.

De betreffende brand was op maandag 16 september 2018 in een woning aan de Aengelbertlaan waarbij twee honden omkwamen. De vrijdag ervoor werd ook al geprobeerd om op dezelfde locatie brand te stichten. Het huis was van Arie den Dekker, die later op het dak van zijn huis klom om aandacht te vragen. Op 7 oktober van dat jaar werden een 29-jarige man uit Arnhem en een 28-jarige Roemeen aangehouden voor de brand. Later werd nog een 21-jarige man zonder woonadres opgepakt. Laatstgenoemde zou ook betrokken zijn geweest bij de moord op Henk Baum uit Nistelrode op 22 maart 2018 in Schaijk. Alle drie zouden zij uitvoerders zijn van de brand.

Meer aanslagen
De Ossenaar wordt er ook van verdacht opdrachtgever te zijn van meerdere aanslagen. Zo is er er een mogelijk verband met twee branden in februari 2018 in de Asterstraat in Oss waarbij zelfgemaakte brandbommen werden gebruikt. Ook de explosie bij café ‘t Berghje aan de Berghemseweg behoort tot een van de aanslagen waar de Ossenaar mogelijk bij betrokken zou zijn. Verder onderzoekt de politie betrokkenheid van de Ossenaar bij onder andere een brand in Haarlem, een autobrand in Leende en explosie in Eindhoven.

Bij de aanslagen zorgde de dader voor veel schade. Slachtoffers raakten in enkele gevallen gewond maar er vielen geen doden te betreuren. De aangehouden Ossenaar zit vast voor verhoor.