advertentie Banner SNLR.nl

Politie in Oss onderzoekt ontploffing bij voordeur woning

Een ontploffing bij de voordeur van een woning aan de Verlengde Tuinstraat in Oss heeft maandagavond flink wat schade veroorzaakt.

De klap was tot ver in de omgeving te horen en leidde tot geschrokken reacties. Volgens de politie is er rond 23.00 uur ‘iets’ ontploft, en wordt nog onderzocht wat het precies was. Door de klap raakte de voordeur flink beschadigd en kwam er glas in de voortuin en in de hal van de woning terecht. Op het moment van de ontploffing waren twee mensen boven in de woning aanwezig. Zij raakten niet gewond.

Vlak na de ontploffing zag een getuige een man op een herenfiets wegfietsen richting de Oude Kerkstraat. Hij droeg een donkere jas met capuchon en was lang van postuur. De politie hoopt dat er mensen zijn die informatie hebben over deze man.

Volgens de politie zijn er vooralsnog geen signalen dat het om een gerichte actie gaat tegen de bewoners. Wat het mogelijk wel kan zijn geweest wordt verder onderzocht. Bij het onderzoek worden mensen in de buurt benaderd om te bekijken of zij iets gezien of gehoord hebben. Ook wordt gezocht naar mogelijke beelden van bewakingscamera’s.