advertentie Banner SNLR.nl

Politie onderzoekt bedreigingen, Mikkers komt met gebiedsverboden

De politie is naar aanleiding van bedreigingen in de groepsverkrachtingszaak in Den Bosch een onderzoek gestart.

De politie kreeg signalen van bedreiging via sociale media. Er wordt door de politie opgeroepen om geen lasterlijke berichten over de zaak te plaatsen of te delen. Wie dit wel doet, kan strafrechtelijk vervolgd worden. Ook neemt de politie telefoons, laptops of tablets in beslag.

Burgemeester Mikkers  heeft gebiedsverboden uitgereikt ter bescherming van de slachtoffers in deze zaak. Het Brabants Dagblad meldt dat het zou gaan om de ouders van één van de verdachten, maar In het kader van de privacy wil de gemeente niet nader ingaan op de vraag aan wie deze zijn uitgereikt.

De burgemeester laat wel in meer algemene zin weten: “Het (al dan niet publiekelijk) agressief bejegenen van mensen kan gewoon niet. Niet in de richting van de slachtoffers als naar de verdachten. Ook dat moeten we met elkaar niet tolereren in onze samenleving. Ik kan me goed voorstellen dat deze kwestie sterke boze gevoelens geeft. Dat voel ik zelf ook. Tegelijk wil ik benadrukken dat in onze samenleving rechtspraak is. Het is nu verder aan politie en het Openbaar Ministerie om de zaak verder af te handelen.”

Dinsdag hield de politie de acht personen aan op verdenking van groepsverkrachting. Maandag 9 december worden de verdachten voorgeleid.