Politie Veghel

Politie Uden geramd bij een achtervolging in Veghel, agenten doen aangifte

Agenten van de politie Uden hebben aangifte gedaan van poging doodslag en poging tot zware mishandeling, nadat zij geramd werden tijdens een achtervolging op de A50.

In de nacht van 8 mei 2021 omstreeks 02:00 uur wilde de politie Veghel twee voertuigen op de A50 controleren. Het politievoertuig gaf de voorste auto een STOP teken en de achterste een VOLG teken ter hoogte van afslag Veghel Noord. Het achterste voertuig haalde de politie in waarbij bijna een aanrijding ontstond. Het andere voertuig maakte hier gebruik van en nam afslag Veghel Noord om aan de controle te ontsnappen. Het voertuig weigerde te stoppen en verhoogde zijn snelheid naar 155 kilometer per uur.

De politie Uden die inmiddels ter plaatse was, probeerde de auto te stoppen door ervoor te gaan rijden, maar werden vervolgens geramd. Uiteindelijk kwam de verdachte in Nijmegen ter hoogte van de oprit naar de A73 tot stilstand en kon hij worden aangehouden.

Strafbare feiten

Bij de verdachte werd een speekseltest uitgevoerd waaruit bleek dat de bestuurder onder invloed van cocaïne en amfetamine was. Ook bleek dat de verdachte een ongeldig rijbewijs had en dat de het voertuig en de kentekenplaten gestolen waren.