advertentie Banner SNLR.nl

Politie vindt harddrugs en chemicaliën in Berghem

De politie heeft maandag opnieuw harddrugs, chemicaliën en hardware voor het inrichten van een drugslab gevonden tijdens een zoekactie op twee plekken in Berghem in het kader van Operatie Alfa. 

De spullen werden aangetroffen in containers. Het onderzoek zette zich vandaag voort op twee nieuwe plekken: een woning aan de Koolzaadweg in Berghem en het pand van een transportbedrijf aan de Spaanderstraat, eveneens in Berghem. Het huis aan de Koolzaadweg zou volgens omstanders een van de huizen van Martien R. zijn. Uit onderzoek van Dtv blijkt dat de woning sinds 13 maart dit jaar op naam staat van een Bulgaarse firma, Living Water Ltd. 

Bij de woning staat maandagmiddag een ME-busje vol wachtende manschappen en ook in het huis zijn meerdere agenten en rechercheurs aanwezig. In de straat is het een komen en gaan van agenten in burger. De voordeur is met geweld geopend. 

De zoektocht is onderdeel van Operatie Alfa, een actie die vorige week plaatsvond bij het woonwagenkamp aan de Hoogheuvelstraat. Een politiewoordvoerder kan niet zeggen hoe lang de actie duurt. “We zijn op zoek naar alles wat ons verder kan helpen in Operatie Alfa.”

Even verderop aan de Koolzaadweg werd vorig jaar mei een drugslab ontdekt, nadat er brand in een loods achter de woning was uitgebroken.

In een pand van een transportbedrijf aan de Spaanderstraat in Berghem wordt eveneens onderzoek gedaan.

Vorige week deed de politie dagenlang onderzoek in het kamp aan de Hoogheuvelstraat. Op woensdag werden daar de 48-jarige Martien R. uit Oijen en zijn 26-jarige zoon Anton aangehouden. 

Ook een 55-jarige verdachte, een familielid van de twee, is opgepakt. De drie kopstukken van de familie zouden zich op grote schaal bezighouden met drugshandel waarbij volgens de politie 'ernstig geweld en intimidatie niet worden geschuwd.' Het drietal wordt ook verdacht van lidmaatschap van een criminele organisatie en het bezit van vuurwapens.

In de dagen na de aanhouding werden onder meer vuurwapens, geld, explosieven en drugs gevonden.