advertentie Banner SNLR.nl

Politie zoekt brandstichter, man zwaargewond geraakt

Een man die in Uden liep te wandelen heeft ernstige brandwonden opgelopen nadat hij probeerde een vuurtje te doven. De politie zoekt de jonge brandstichter.

Op maandag 15 juni tussen 19.30 en 20.30 uur liep het slachtoffer op de Morel, nabij de Ringbaan-Noord. Ter hoogte van het grasveldje zag hij een jongeman iets aansteken. De jongen liep weg, waarop het slachtoffer besloot het vuurtje te gaan doven. Het slachtoffer probeerde het vuurtje uit te stampen, maar het vuur  bleek een plastic fles met benzine te zijn, waardoor er een steekvlam ontstond.

Op dit moment ligt het slachtoffer met tweedegraads brandwonden in het Brandwondencentrum in Beverwijk. Hij heeft op meerdere lichaamsdelen brandwonden en hierdoor gevoelloosheid. Het slachtoffer krijgt hier zware medicatie voor.

Uit verklaringen blijkt nu dat de brandstichter een jongen moet zijn van tussen de 15 en 18 jaar oud. Hij is blank, tussen de 1.65 meter en 1.80 meter en heeft kort donkerblond/bruin haar. Hij heeft een normaal postuur en droeg die avond een wit T-shirt en een korte broek. De jongen is brildragend. De politie is op zoek naar hem en naar nog andere getuigen die zij nog niet gesproken hebben.