advertentie Banner SNLR.nl

Politiek Bernheze kritisch over extra kosten De Pas en Eijnderic

Met name het CDA en de VVD in Bernheze zijn kritisch over een bedrag van 55.000 euro dat er moet komen voor extra onderzoek voor het project De Nieuwe Instelling in Heesch.

Bij dit project gaan De Pas en de Eijnderic fuseren en samenwerken met de bieb in het gemeenschapshuis. Deze partijen hebben zelf het geld niet om externe adviseurs met een frisse blik te laten kijken naar het businessplan. De gemeente moet bijspringen en is gevraagd om de 55.000 euro voor haar rekening te nemen. Tijdens de commissievergadering bleek dat de partijen daar niet echt op zitten te wachten.

Commissieleden klaagden over het feit dat ze nog maar weinig tijd hadden gehad om het vertrouwlijk rapport over de DNI in te zien. De politieke partijen vinden dat ze te weinig geïnformeerd zijn over het project. Rico van Duijnhoven van VVD gaf aan dat hij onvoldoende op de hoogte was om zich uit te kunnen spreken over het toe te kennen bedrag. Het totale project gaat miljoenen kosten. Dus willen de partijen wel zekerheid dat het bedrag van 55.000 euro nuttig besteed wordt. 

Wethouder Rein van Moorselaar wil juist dat er extra wordt gekeken nu voor dit bedrag om later verrassingen te voorkomen. Voor hem duurt het allemal te lang. Hij wilde daarom graag dat de commissieleden zich dinsdagavond uitspraken maar die willen eerst meer informatie. Ezra Leeger (CDA) zei  hardop dat kwaliteit boven snelheid moest gaan. De meeste partijen waren dit met haar eens. 

Van Moorselaar gaat er nu voor zorgen dat commissieleden de volledige informatie in kunnen zien. Komende maandagavond komen de commissieleden opnieuw bij elkaar, in de hoop dat ze dan wel meer kunnen zeggen over de toekenning van dit extra krediet aan DNI. 

De raad moet 26 september instemmen met het extra bedrag van 55.000 euro. Pas dan kunnen de externe adviseurs aan de slag met het zetten van de de laatste puntjes op de i  in het businessplan voor de toekomstige huiskamer van Heesch.