advertentie Banner AGO Badkamers en Tegels 2020 SITE TOP

Politiek Bernheze wil ook een verbod op carbid schieten

Na het vuurwerkverbod spreken politieke partijen in Bernheze zich nu ook uit voor een verbod op carbid schieten. Zij vinden het carbid schieten vergelijkbaar met vuurwerk, lieten ze maandagavond in de commissievergadering weten.

"Het is geen zware traditie in Bernheze, maar door het landelijk verbod op vuurwerk kan het zijn dat er uitgeweken gaat worden naar carbid", zegt burgemeester Moorman, die vreest dat mensen zonder ervaring carbid gaan schieten. "Je kan er met gestrekt been in, door te zeggen nee", zegt Moorman, de opties afwegend. De politieke partijen maken kenbaar voor een verbod op carbid schieten te zijn. 

Het uithoudingsvermogen van onze jongeren wordt nu nog extra op de proef gesteld.

• Burgemeester Moorman

Er is nog geen definitief besluit genomen en Moorman wil eerst het besluit van het Veiligheidsberaad afwachten. Daar wordt maandagavond ook gesproken over een mogelijk verbod op carbid schieten.

Zorgen over de jongeren

Burgemeester Moorman maakt zich door het vuurwerkverbod en een mogelijk carbidverbod zorgen om de jongeren: "Het uithoudingsvermogen van onze jongeren wordt nu nog extra op de proef gesteld." Zowel landelijk als in Bernheze wordt er gekeken naar een alternatief evenement voor jongeren. "Geen groot evenement, maar we kunnen wel nadenken hoe we iets creatiefs kunnen organiseren", aldus Moorman.

De gemeente Oss wacht ook op het advies van de Veiligheidsregio Brabant-Noord met het nemen van een besluit. Voor de fanatiekelingen van de carbidclub in Berghem zal dat een bittere pil zijn. Woensdagmiddag waren zij nog aan het warmdraaien voor de jaarwisseling.

Update Veiligheidsberaad:
Het Veiligheidsberaad heeft maandagavond besloten dat er geen landelijk verbod op carbid schieten komt.