advertentie Banner Trined

‘Politieke spagaat door corona’

Politiek bedrijven in coronatijd kan wel, maar het kent wel veel beperkingen. Dat zegt Jesse Jansen, raadslid voor Progressief Bernheze.

Net als in alle gemeenten is er ook in Bernheze momenteel sprake van ‘politiek op afstand’. En dat levert volgens Jansen praktische problemen op: “Aan de ene kant wil je heel graag die bestuurders ruimte geven om de crisis daadkrachtig aan te pakken, en aan de andere kant is de crisistijd een tijd waarin heel veel belangrijke besluiten genomen moeten worden. En dan zijn wij het als raadsleden wel aan onze inwoners verplicht om goed op te blijven letten en ook initiatieven te blijven nemen.”

De controlerende taak gaat nu nog veel vaker digitaal en via e-mail, dat maakt het volgens Jansen wel veel moeilijker om door te vragen. Over de eerste digitale vergadering van de gemeente Bernheze is Jansen wel tevreden. “Maar het is toch veel meer bescheiden, je houdt je teksten wat korter zodat iedereen het goed kan volgen en je bent heel erg afhankelijk van de techniek”, legt Jansen uit.

Vooral het feit dat een echte discussie nu niet op gang komt, vindt hij jammer. En omdat het waarschijnlijk nog wel even zo zal blijven betekent het volgens Jansen in ieder geval dat goed moet worden nagedacht wat er wel of niet op deze manier behandeld moet worden. Hij doelt vooral op de grote onderwerpen waar veel bewoners bij betrokken zijn zoals het tennispark Loosbroek of bedrijventerrein Heesch West.