advertentie Banner Trined

Poolse supermarkt Nistelrode lost probleem half op

De dorpsraad Nistelrode heeft gemengde gevoelens over de Poolse supermarkt Biedronka die zich gaat vestigen naast de Kruidvat aan ‘t Laar.

Volgens de dorpsraad is het dorp toe aan een tweede supermarkt. “We hebben daar al vele inspanningen voor gedaan”, zegt voorzitter Arie Kemps, die graag een supermarkt als Aldi of Lidl ziet verschijnen die kan concurreren met de Jumbo die er nu al is in Nistelrode. Plannen hiervoor gingen niet door.

Kemps vraagt zich echter af of de Poolse supermarkt voldoet aan de vraag van inwoners van het dorp. “Is die supermarkt alleen voor Poolse immigranten of biedt het ook een alternatief voor mensen uit Nistelrode? Ik denk dat deze supermarkt een halve invulling is van ons vraagstuk.” 

Heeswijk-Dinther
In Heeswijk-Dinther opende Biedronka onlangs een supermarkt. "Ik ben daar al eens geweest en dat zag er niet slecht uit. Ze bieden concurrerende prijzen", aldus Kemps, die zich wel afvraagt wat het sortiment zal zijn als de winkel in Nistelrode zijn deuren opent. 

Parkeerprobleem
Ook zet Kemps vraagtekens bij de locatie van de supermarkt aan ‘t Laar. Bij de Kruidvat komt niet alleen de Poolse supermarkt. Er worden ook appartementen gebouwd en er komt een friettent. Kemps is bang dat deze ontwikkelingen het parkeerprobleem verder vergroten. Daar komt bij dat plannen voor een nieuwe parkeerplaats aan De Weijen zijn vertraagd.

Naast Heeswijk-Dinther en binnenkort Nistelrode, bevindt zich ook in Oss een vestiging van Biedronka. In Polen heeft de keten zo’n tweeduizend vestigingen.