advertentie Banner Trined

Positieve coronatests bij TOP Oss blijken negatief

De drie spelers en een medewerker van TOP Oss die eerder vandaag een positief testresultaat kregen op een coronatest waren helemaal niet positief. Dat kregen de betrokkenen tijdens de wedstrijd met FC Den Bosch te horen.

Clubarts Jan van Asseldonk kreeg de resultaten vanochtend onder ogen. Hij schrok behoorlijk. "De spelers en medewerker vertoonden geen klachten. De CT-waarden waren zo hoog dat er normaal sowieso klachten bij horen. Ik had al het gevoel dat er iets niet goed was."

Een uur voor de wedstrijd, bij het overhandigen van de wedstrijdselectie aan de vierde man, zag de clubarts dat er bij een van de spelers, die overigens negatief testte, een letter verkeerd gespeld was. Dat bracht hem op het idee om nog eens met het laboratorium te bellen om te controleren of het wel klopte. Terwijl de eerste helft 31 minuten aan de gang is, kreeg hij te horen dat alle positief geteste Ossenaren negatief waren. 

Het doet de clubarts veel. "Vanochtend heb ik ze moeten teleurstellen dat ze niet bij de wedstrijd van het jaar konden zijn. Nu moest ik ze opnieuw teleurstellen, vertelt Van Asseldonk.

De reden van de foute constateringen zijn onduidelijk. Dat wil de clubarts tot de bodem uitzoeken. "Pas dan kan ik oordelen over hoe dit in de toekomst voorkomen kan worden." Desondanks won TOP Oss de derby van FC Den Bosch, met 2-0.