advertentie Banner AGO Badkamers en Tegels 2020 SITE TOP

'Pracht en praal' van Meierijstad op één website

Bezoekers en bewoners van Meierijstad kunnen aan het eind van het jaar al het moois wat de gemeente te bieden heeft terugvinden op een nieuwe website.

Dat is tenminste het plan van de gemeente.

Uit meerdere hoeken kreeg de gemeente, naar eigen zeggen, te horen dat er behoefte is aan een centrale website voor bezoekers. Met als doel Meierijstad op de kaart zetten. Het online platform moet daarom alle relevante informatie voor een bezoek aan Meierijstad bevatten, maar met de nadruk op recreatie en toerisme. Zo komt er een evenementenkalender op de site waarop alles staat wat er te doen is.  

"Nu heeft elke organisatie een eigen website. Die hoort bij hun eigen identiteit. Maar mensen die willen weten wat ze allemaal kunnen beleven in Meierijstad hebben ook behoefte aan een totaal overzicht. Dat biedt ook veel meer kansen aan onze lokale spelers om elkaar te versterken in thematische routes of dagprogramma’s. Kortom winst op alle fronten", vertelt wethouder Coby van der Pas.

Bij het project wordt de gemeente geholpen door onder meer de VVV’s, recreatieve gebieden als bijvoorbeeld Vlagheide, Noordkade en Streekpark Kienehoef, culturele organisaties en de horeca. Ook helpen de VVV Noordoost Brabant (VVV NOB) en het bureau Insiders, beide uit Den Bosch, mee omdat zij al ervaring hebben met het maken van een dergelijke site. 

De website moet eind 2020 online komen.