Prikken tegen corona gaat goed in de regio, zegt de GGD

Het gaat goed met het aantal vaccinaties in onze regio. Dat zegt GGD Hart voor Brabant tegen Dtv Nieuws. De gemeenten Oss, Den Bosch, Uden, Landerd en Bernheze zitten rond het landelijk gemiddelde.

"Met name in die eerste golf heeft deze regio corona van dichtbij meegemaakt”, zo verklaart Thèrése Claassen waarom veel mensen hier hun prik hebben gehaald. “We hebben het allemaal van zo dichtbij meegemaakt dat we allemaal van binnen wel voelen wat het belang is van vaccineren.”

Nu er zoveel mensen een prik hebben, gaat de GGD het vaccineren anders aanpakken. De grote priklocaties in Uden, Berghem en Den Bosch zijn of gaan deze maand dicht. “We gaan nu heel gericht met mensen in gesprek of naar wijkcentra toe om de mensen die nog geen prik hebben nog beter te bereiken", zegt Claassen.

Mensen die nog geen vaccinatie hebben kunnen terecht bij de grote priklocaties in Waalwijk of Veghel. Maar er komen ook kleine lokale plekken waar je zonder afspraak je prik kan krijgen. Zo komt er 22 en 23 september een popup-priklocatie bij de Brabanthallen in Den Bosch.