Primeur voor TOP Oss: Bob Peeters eerste buitenlandse hoofdcoach

TOP Oss heeft met Bob Peeters een verrassende naam als nieuwe hoofdcoach gepresenteerd. De 47-jarige Belg werkte als trainer nog niet eerder in Nederland.

De laatste club van Peeters was KVC Westerlo op het tweede niveau in België. "De laatste maanden bij Westerlo waren moeilijk. Als je iedere dag met tegenzin naar de training rijdt, is het moment gekomen om te stoppen. Het was 113 kilometer vandaag naar Oss. Ik heb heel de rit met een glimlach op mijn mond gezeten, dus zo weet ik dat ik de juiste keuze heb gemaakt."

(Tekst loopt door onder foto)

De oud-spits speelde in Nederland voor Roda JC en Vitesse. De Arnhemse club betaalde in augustus 2000 omgerekend 6,25 miljoen euro voor de Belgische international. Zijn trainerscarrière begon bij de beloften van KAA Gent en liep via Cercle Brugge, KAA Gent, Waasland-Beveren naar het Engelse Charlton Athletic. Na een kort avontuur bij KSC Lokeren was zijn laatste club KVC Westerlo. Peeters is ook analyticus op de Vlaamse tv. 

Eerste Belgische coach

Voor het eerst in de clubhistorie krijgt TOP dus een Belgische trainer. Directeur Peter Bijvelds kreeg Peeters getipt van een zaakwaarnemer. "Het was geen doel voor ons om een Belgische trainer aan te stellen. Het was ook geen doel om een Nederlandse trainer aan te stellen", zegt Bijvelds. "Wij wilden een positieve trainer met een gevoel dat bij ons past." 

Uiteindelijk bepaalt de selectie het systeem waarin we gaan spelen

• Bob Peeters, nieuwe coach TOP Oss

Na twee lange videogesprekken op twee achtereenvolgende dagen was TOP er snel uit met de Belg. "Peter zei: 'Als het plezier er maar van af spat'. Dat wil ik gaan uitstralen naar mijn staf, spelers en supporters. Dat ik met veel plezier en drive de groep ga coachen." Een systeem heeft Peeters nog niet in gedachten. "We moeten eerst weten welke spelers we tot onze beschikking hebben. Uiteindelijk bepaalt de selectie het systeem. We hopen dat we goede, enthousiaste spelers kunnen vastleggen en dan de nodige tijd hebben om een goed team te kneden." Peeters tekent voor een seizoen in Oss.