advertentie Banner SNLR.nl

Pro-pietenprotest op de Markt Den Bosch

Voorstanders van zwarte piet Den Bosch komen vanavond bij elkaar op de Bossche Markt.

Dat kondigt de actiegroep ‘Pro Zwarte Piet Den Bosch’ aan via Facebook. De groep roept voorstanders van Zwarte Piet op om om 18.00 uur te verzamelen op de Markt.

De actiegroep wil Zwarte Piet in Den Bosch behouden. In september kondigde voorzitter Karin Lammers van Stichting Intocht Sint Nicolaas Den Bosch aan dat er tijdens de intocht op 17 november zowel Zwarte Pieten als roetveegpieten te zien zullen zijn. De voorstanders willen naar eigen zeggen voorkomen dat er volgend jaar helemaal geen Zwarte Pieten meer bij de intocht aanwezig zijn. 

Iedereen is er met dezelfde mindset, pro Zwarte Piet. Dat willen we de gemeente ‘s-Hertogenbosch laten zien

• Danny van der Horst, Pro Zwarte Piet Den Bosch

 “Laat zien dat je als Bosschenaar vóór Zwarte Piet bent”, zegt initiatiefnemer Danny van der Horst in een video op Facebook. Van der Horst benadrukt daarbij dat de bijeenkomst woensdagavond op de Markt een vredelievende actie wordt. “Iedereen is er met dezelfde mindset, pro Zwarte Piet. Dat willen we de gemeente ‘s-Hertogenbosch laten zien.”

De tegenhanger Kick Out Zwarte Piet heeft een demonstratie aangekondigd tijdens de Intocht op 17 november. Die actiegroep zegt ook naar een aantal andere gemeenten te gaan, omdat daar “geen of een onduidelijke verandering naar een sinterklaasfeest zonder Zwarte Piet” plaatsvindt” aldus Afriyie.

Om 19.00 uur wordt er door Pro Zwarte Piet een groepsfoto gemaakt. Van der Horst: “Alleen maar positieve energie, met Sinterklaasliedjes op de achtergrond.” De Facebookpagina van actiegroep Pro Zwarte Piet Den Bosch heeft inmiddels 1669 volgers.