advertentie Banner SNLR.nl

Problemen vervangend busvervoer rondom treinstation Den Bosch

Het is afgelopen weekend misgegaan met de afwikkeling van het vervangend busvervoer rondom het treinstation van Den Bosch.

Vanwege een stremming reden er bussen in plaats van treinen van en naar Den Bosch. De nieuwe busvervoerder was volgens de gemeente niet goed bekend met de lokale situatie en afspraken. Dat zorgde voor overlast in de omgeving.

Bewoners van de Koningsweg, Oranje Nassaulaan, Julianaplein, en Colvenierstraat hebben bij de gemeente ook geklaagd over de grote hoeveelheid bussen die er als gevolg van de stremming reden. Volgens een bewoner telde zij op zaterdagavond in tien minuten tijd wel 22 bussen. Daarbij ging het niet alleen om de Arrivabussen maar ook de vervangend vervoerbussen van een groot aantal maatschappijen.

De gemeente zegt zo snel mogelijk het tijdelijke busvervoer en de pendeldiensten voor evenementen te willen verplaatsen naar de westzijde van het spoor. Deze ontvlechting met het reguliere vervoer dat Arriva verzorgt noemt een woordvoerder van de gemeente zeer gewenst en er is overleg over met NS en ProRail. Waarschijnlijk komt er een halte aan de Magistratenlaan voor deze tijdelijke busdiensten/pendelbussen.