‘Procedure evenementen Autotron moet worden uitgesteld’

De beslissing over de uitbreiding van het aantal evenementen bij het Autotron in Rosmalen moet worden uitgesteld. Dat vinden de partijen Leefbaar ’s-Hertogenbosch en De Bossche Groenen.

De partijen hebben grote problemen met de procedure die is gevolgd. Volgens de partijen moet ook het Autotron voldoen aan de algemene regels voor evenementen in de gemeente en is er nu een soort uitzonderingspositie ontstaan. En dat is onterecht, zo wordt gesteld in een brief aan het college. 

Aan B en W wordt nu gevraagd om de aanvraag voor meer evenementen opnieuw te beoordelen, maar dan via de regels die eerder  in het evenementenbeleid waren vastgesteld. Volgens de partijen is een goede beoordeling van de aanvraag nu niet mogelijk omdat er nog geen evaluatie is geweest van het beleid dat in 2019 is vastgesteld. Daarom zou de procedure nu uitgesteld moeten worden. 

Tegen de nieuwe vergunning van het Autotron is het nodige protest. Omwonenden zien de uitbreiding van de vergunning niet zitten omdat ze vrezen voor meer overlast.