advertentie Banner SNLR.nl

Profcontract voor Rik Mulders en Declan Lambert bij FC Den Bosch

Rik Mulders (19) en Declan Lambert (21) hebben donderdag hun eerste profcontract ondertekend bij FC Den Bosch. Vanaf komend seizoen zijn de twee talentvolle spelers dus officieel onderdeel van de selectie van het eerste elftal.

Bosschenaar Mulders kwam op elfjarige leeftijd bij de jeugdopleiding van de club en maakte augustus vorig jaar zijn debuut in het eerste elftal. De middenvelder speelde tot dusver zes duels in het betaald voetbal. Hij heeft een contract getekend van twee jaar met een optie voor nog een derde jaar. 

Declan Lambert sloot zich in 2018 aan bij het beloftenelftal van FC Den Bosch. De verdediger is geboren in Kuala Lumpur en is in het bezit van een Brits en Australisch paspoort. Lambert speelde inmiddels 12 keer in de Bossche hoofdmacht. Ook hij heeft een contract voor twee jaar getekend.

‘Verdiende kans’

Technisch manager Jan Gösgens vindt dat beide spelers deze kans echt verdienen: “Rik is een kind van de club die al op jonge leeftijd in onze jeugdopleiding kwam. Declan heeft enkele jaren geleden zijn thuisland achtergelaten om samen met zijn broer te knokken voor een toekomst in het profvoetbal. Zowel Rik als Declan werken hard aan hun ontwikkeling en krijgen vanaf komend seizoen de kans zich te laten zien in de hoofdmacht.”