advertentie Banner AGO Badkamers en Tegels 2020 SITE TOP

Professionaliseringsslag bij KV DOT

Tweedeklasser KV DOT wil hogerop. De Osse korfbalclub heeft daarvoor drie nieuwe trainers aangesteld die het team door en door kennen. En met Joan Vos terug bij de club krijgt het team er ook een hoop ervaring bij.

Nico van Heumen speelde ook jarenlang bij DOT, ook toen de ploeg nog uitkwam onder de naam Organon/TOP. Hij is een van de drie nieuwe verantwoordelijken van het eerste gemengde team. “Zowel ik als mijn collega’s kunnen niet fulltime aanwezig zijn. We vinden dat we door middel van drie verschillende invalshoeken meer aan de groep kunnen bieden en dat het tot een beter resultaat kan leiden”, zegt Van Heumen.

De trainer heeft inmiddels trainerservaring opgedaan bij DSC en RTC Zuid. Met hem aan het roer moet er een stap gemaakt worden. “En ik denk ook dat we een niveautje hoger aan moeten kunnen. We hebben goede jeugd die er aan zit te komen. En met de mix met ervaring kunnen we wel iets moois bereiden.” Van Heumen wil gaan pieken in de zaal. “Dat is voor mij het echte korfbal.”

In een vol Ahoy

DOT krijgt versterking van voormalig topkorfbalster Joan Vos. Ze speelde met Koog Zaandijk play-offs om de landstitel in een vol Ahoy en Ziggo Dome. Nu kiest Vos er, vanwege de combinatie met haar werk, bewust voor om van hoofdklasser DSC uit Eindhoven terug te gaan naar haar oude thuis. Tot haar vijftiende was ze actief in Oss.

Vos: “Ik was eigenlijk van plan om helemaal te stoppen met korfballen. Maar toen benaderde DOT mij. Nu kan ik het wel blijven combineren met mijn werk in de zorg.”

De verwachtingen voor het nieuwe seizoen zijn lastig uit te spreken. Maar Van Heumen en Vos hebben er vertrouwen in dat DOT bovenin mee gaat doen. De eerste wedstrijd is komend weekend in de buitenlucht thuis tegen WION uit Rotterdam.