advertentie Banner SNLR.nl

Profvoetballers hervatten training

De voetballers van FC Den Bosch hervatten woensdag 6 mei de training. TOP Oss volgt op 18 mei.

De Bossche club heeft hiervoor toestemming gekregen van de gemeente 's-Hertogenbosch. De training bij FC Den Bosch zal alles behalve op de normale manier gaan. Publiek is niet welkom en kleedkamers blijven gesloten voor de spelers. Wedstrijden worden op zijn vroegst na 1 september pas gespeeld.

Trainer Erik van der Ven past de training aan vanwege de anderhalvemetermaatregel. "We starten met gemengde groepen, verdedigers, middenvelders en aanvallers, van maximaal zes. De keepers trainen wel afgezonderd. Omdat we twee velden tot onze beschikking hebben, kunnen we met twaalf spelers tegelijk aan de slag, zes per veld", vertelt hij.

De afgelopen periode hebben de voetballers thuis getraind met een schema. Wat basisconditie betreft, is de selectie volgens Van der Ven sportief in orde. Naast fysieke training is er bij de Bossche club aandacht voor de mentale gesteldheid van de spelers. "We zijn gewend om ergens naar toe te werken. Nu weet niemand wanneer we weer competitiewedstrijden kunnen spelen. Een aantal spelers weet ook niet of ze na 1 juli nog bij FC Den Bosch spelen of bij een andere club. Die onzekerheden zijn voor niemand prettig en daar zal dus oog voor zijn."

Naast FC Den Bosch heeft ook TOP Oss bekendgemaakt weer te zullen starten met trainen. De Osse ploeg hervat de training op maandag 18 mei.