advertentie Banner SNLR.nl

Protest Luciakerk: "Blijf van onze spullen af!"

Bij een vredig protest in Ravenstein hebben honderden mensen geprotesteerd tegen de verkoop van de Luciakerk aan een commerciële partij.

Op voorhand was de verwachting dat het protest wel eens uit de hand zou kunnen lopen, maar de actiegroep "De Lucia is van Ravenstein' protesteerde vooral met sterke woorden en hing de pastoor spreekwoordelijk aan de schandpaal. "Ze blijven van onze spullen af!", riep voorzitter Martin Jan van Mourik van het Loterijfonds in een protestpreek vanaf een podiumpje voor de kerk.

Gejuich van enkele honderden actievoerders volgde en pamfletten met de tekst 'De Lucia is van Ravenstein' gingen de lucht in. Koster Eric Saedt timmerde een pamflet over de intentieovereenkomst tussen het Loterijfonds en de parochie die eerder gemaakt was begin augustus op de deur van kerk.

Kerkdeur
Op het verzoek van de actiegroep om de deur van de kerk open te maken, kreeg de protestgroep geen gehoor en het kerkbestuur was in geen velden of wegen te bekennen. Van Mourik maakte de grap dat het kerkbestuur zo emotioneel geraakt was door al de ophef dat ze niet meer weten wat ze moeten doen. "Misschien zijn ze wel ergens in behandeling gegaan", grapte hij. Om direct te vervolgen: "Ik laat me af en toe gaan." 

Ondanks een protest waarin het kerkbestuur verbaal van kant werd gemaakt, staat de actiegroep open voor een nieuwe samenwerking en is de toekomstvisie positief. Van Mourik zegt te praten met betrokken partijen als het kerkbestuur, de gemeente Oss en de dorpsraad Ravenstein om snel mogelijk een oplossing te zoeken voor de Luciakerk.

 

Foto: Twitter:/@CorBroeren