advertentie Banner SNLR.nl

'Provincie moet ingrijpen op gevaarlijke snelfietsroute F59'

Het is een kwestie van tijd voordat er gewonden gaan vallen op de snelfietsroute tussen Oss en Den Bosch, vreest CDA Brabant. De partij roept de provincie op om actie te ondernemen. 

Begin dit jaar kwam de ANWB met een rapport naar buiten, waarin duidelijk werd dat er op de F59 nog veel winst te behalen is op het gebied van veiligheid. Zo fiets je op een aantal punten in 60 kilometer zones en rijden er op een groot deel van de route auto's en landbouwvoertuigen die hun snelheid niet aanpassen. 

Schriftelijke vragen
Naar aanleiding van de aanbevelingen in het onderzoek stelde de Bossche fractie van het CDA vragen aan de gemeente Den Bosch. Het college gaf aan dat de punten 'zorgvuldig meegenomen zullen worden', maar tot op heden is er volgens de partij niets gebeurd. Ondertussen haalde ook Dorpsraad Nuland verhaal bij de gemeente, met daarbij extra aandachtspunten naast de aanbevelingen van de ANWB, maar ook daar is volgens de raad niets mee gedaan. 

Een van de gevaarlijke punten op de route is de Waterleidingstraat in Nuland. Een buurtbewoner, die niet met naam genoemd wil worden, vindt de situatie voor zijn huis levensgevaarlijk. Hij vertelt: "Je ziet meer auto's dan fietsers op de route, want de meesten gaan op het oude fietspad fietsen. Kinderen durven al helemaal niet op de fietsstraat te fietsen, want achter ze komen auto's met een noodgang aanrijden." 

Gedupteerde Staten moet de vragen van het CDA binnen vier weken beantwoorden, dan wordt duidelijk of en hoe de veiligheid op de F59 wordt verbeterd.